Laxburgare med chilimajonnäs & picklad rödlök

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

4 bitar lax ca 150 g/st, skurna som lite tjockare schnitzlar
4 romansalladsblad
4 skivor bifftomat
4 hamburgerbröd
salt och nymalen svartpeppar
 
PICKLAD RÖDLÖK
1 rödlök, skivad i ringar
1/2 dl ättika (12 %)
1 dl socker
2 dl vatten
1 tsk hela svartpepparkorn
 
CHILIMAJONNÄS
1 dl majonnäs
1 tsk chilipulver
1 lime, rivet skal och saft
4 port rotfrukter rostade
salt
 
1. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i rödlöken och låt kallna.
2. Rör majonnäsen med chilipulver, lime och salt.
3. Dela laxen i bitar och mixa snabbt. Blanda med ägg, Maizena, salt och peppar till en färs. Forma till 4 burgare och halstra i het panna 2–3 min på varje sida.
4. Rosta hamburgerbröden lätt på övervärme i ugnen.
5. Lägg ihop bröden med, laxburgare, sallad, tomat, majonnäs, lök och bröd. Servera gärna med rostade rotfrukter.