Linssallad med saffransstekta morötter

4–6 port
Tillagningstid: ca 20 min

2 dl gröna linser, gärna Puylinser
4 morötter
1 msk olivolja
1 pkt saffran (0,5 g)
4 msk citronsaft
1 msk riven ingefära
1/2 msk socker
1 msk dl olivolja
1 rödlök liten
1/2 dl olivolja
30 g ärtskott

Gör så här:

1. Koka linserna enligt anvisningen på paketet. Skölj i kallt vatten och häll i en skål.

2. Dela morötterna i mindre stavar och förväll dem i kokande vatten ca 1 minut. Hetta upp en panna med olja och fräs morötterna. Tillsätt saffran, socker och 2 msk citronsaft och rör om. Låt svalna. Blanda med linserna.

3. Vispa ihop 2 msk citronsaft med ingefära, socker, salt, peppar och olivolja. Tillsätt rödlök i båtar och blanda med linssalladen. Häll upp salladen på ett fat. Strö över ärtskott.