Hemköp Tierp stöttar ungdomssporten - "Det är solklart!" 

Att Hemköp Tierp ville stötta och sponsra den lokala ungdomssporten var solklart. - Vi har själva varit aktiva inom sporten så det var inget snack om saken när föreningarna hörde av sig, säger Magnus Lindberg, handlare. 

Hemköp i Tierp sponsrar i stort sett alla de större lokala idrottsföreningarna i Tierp. Några exempel är Tierp Fotboll, Tierp Vollyboll, Tierp Hockey & Tierp Ryttarklubb.

- Som i de allra flesta fall så är föreningar helt beroende av företagssponsring på ett eller annat sätt, så det är föreningarna själva som har tagit den första kontakten med oss. Det känns otroligt roligt att ha möjlighet att bidra till den gemenskapen som idrotten ger barn och ungdomar, säger Erik Bergström handlare. 

Vi kommer överens med varje förening om ett årligt belopp, där vi öronmärker en del av summan till föreningens yngre medlemmar. Pengarna används till allt från nya matchställ, träningströjor eller avgift för cuper. I några föreningar går exempelvis en del av summan till en "Hemköp-fond". Fonden är till för att betala föreningsavgiften för barn och familjer där ekonomin inte räcker till.

Tierp fotboll bild.jpg