Kryddstekt majskyckling med rotfrukter

4 portioner
Tillagningstid: 60 minuter

4 majskycklingfiléer

MARINAD
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk olivolja
salt

ROTFRUKTER
4 svartrötter
1 morot
1 palsternacka
400 g jordärtskockor
1 gul lök
1 msk olivolja
färska timjankvistar
salt och svartpeppar

LIMEYOGHURT
½ litet blomkålshuvud
1 dl turkisk youghurt
1 lime
1 knippe koriander
1 röd chilifrukt
salt och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda marinaden och pensla på kycklingen, låt stå ca 10 min.
2. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och vänd i olivolja, krydda med salt, peppar och timjan. Rosta i ugn 25–30 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.
3. Riv blomkålen på rivjärnets grova sida, strimla koriandern, finhacka chilin, riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda blomkål och kryddor med yoghurten.
4. Bryn kycklingen i het stekpanna och stek den klar i ugn, ca 10 min.
5. Servera med ett gott bröd och en grönsallad.