Vegetarisk medelhavspasta

4 port, 30 min

INGREDIENSER
3 msk + 1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 aubergine
2 fp hackad mandel (120 g)
½-1 röd chili
1 kruka basilika
4 port tagliatellepasta (350 g)
½ fp körsbärstomater (250 g)
½ fp bladspenat (125 g)
1 fp riven Grana Padanaost (100 g)
1 burk kalamataoliver (290 g)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader. koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull (till pastan).
2. Grillade grönsaker (bunke + plåt med bakplåtspapper):
Blanda 3 msk olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Hyvla 1 zucchini med en osthyvel på längden. Skär 1 aubergine i tunna skivor på bredden. Blanda ner zucchinin och auberginen i bunken med vitlöksoljan. Lägg grönsakerna på plåten med bakplåtspapper. Strö över 1 fp hackad mandel (60 g). Stek högt upp i ugnen i 15-20 min. 
3. Mandelmix (stavmixer + mixerbunke): 
Halvera, kärna ur och hacka ½-1 röd chili. Mixa chilin, 1 kruka basilika och 1 fp hackad mandel (60 g) i mixerbunken. Tillsätt 1 dl olivolja, 2 msk vatten, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Mixa tills allt blandats.
4. Koka tagliatellepasta till 4 personer (ca 350 g)
5. Skär ½ fp körsbärskvisttomater (250 g) i klyftor.
6. Blanda den nykokta pastan med ½ fp bladspenat (125 g), mandelmixen, körsbärstomaterna och 1 fp riven Grana Padanaost (100 g). Servera med de grillade grönsakerna och 1 burk kalamataoliver (290 g).