Morotssoppa med ingefära och örtkräm

4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter

1 gul lök
1 tsk röd chili finhackad
1 msk riven ingefära
1–2 msk curry
1 tsk gurkmeja
2 msk rapsolja
300 g morötter
2 äpplen
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
½ citron

TOPPING
1 dl crème fraiche
30 g ruccola
2–3 msk rostade pumpakärnor

1. Skala och hacka lök och chili. Fräs dem lätt med ingefära, curry och gurkmeja i olja.
2. Skala och skär morötter och äpplen i mindre bitar och låt fräsa med någon minut.
3. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka ca 15 min tills morötterna är mjuka. Mixa soppan slät med stavmixer.
4. Smaka av med pressad citron och salt och peppar. Låt koka i ytterligare 5–10 min.
5. Mixa crème fraiche med rucola, smaka av med lite salt och peppar.
6. Toppa soppan med örtkräm och pumpakärnor.