Paella

4–6 port
Tillagningstid: ca 30 min

400 g kycklinglårfilé
1 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd paprika, tärnad
2 tsk paprikapulver
1 pkt saffran
4 dl rundkornigt ris
1 ask körsbärstomater
1 brk krossade tomater eller körsbärstomater
7 dl vatten
3 msk kycklingfond
150 g räkor, oskalade
10–12 blåmusslor
2 dl ärtor, frysta
1 citron

Gör så här:

1. Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Bryn i olivolja i en paellapanna eller en stor stekpanna, ca 3 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.

2. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare 3 minuter.

3. Tillsätt ris, tomater, vatten och fond. Låt koka upp och sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt.

4. Skrubba musslorna och släng de som inte stänger sig eller är trasiga. Lägg musslorna på toppen av paellan när det återstår 5 minuter. Täck med lock eller aluminiumfolie och låt musslorna öppna sig.

5. Ta av locket och lägg på räkor och ärtor. Värm i 3 minuter. Servera med citronklyftor och lite hackad persilja.