Pannbiffar med karamelliserad lök och bönsallad

 
4 port, 30 min
 
INGREDIENSER
600 g nötfärs
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 lök, finhackad och brynt
1 tsk salt
svartpeppar
1 ägg
1 msk Dijonsenap
1 knippe timjan, finhackad
2 msk matolja att steka i

KARAMELLISERAD LÖK
2 gula lökar, skivade, 
1 msk smör
1 nypa råsocker

BÖNSALLAD
150 g sockerärtor
150 g haricot verts
100 g sojabönor
1 schalottenlök, skivad
1 knippe persilja, strimlad
1 msk olivolja
1 tsk cidervinäger
150 g cocktailtomater

Gör så här:
1. Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla.
2. Stek den finhackade löken mjuk, låt svalna. 
3. Blanda färsen med salt och peppar. Rör därefter ner ströbrödet, ägg, senap, stekt lök och örter. Blanda till en fast smet och forma till pannbiffar. 
4. Stek gyllenbruna i matolja på medelhög värme. Efterstek dem gärna i ugnen på 100 grader tills pannbiffarna har en innertemperatur på 60 grader. 
5. Stek den skivade löken i smör på låg värme, avsluta med en nypa socker och höj värmen för en kort stund och karamellisera löken. 
6. Koka bönorna i saltat vatten under 2 min, kyl under rinnande kallt vatten. 
7. Blanda bönorna med olja, vinäger, skivad schalottenlök, tomater, persilja och smaka av med salt och peppar. Servera pannbiffen med lök.