Pastagratäng med bacon och tomat

4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter 

1 pkt (ca 400 g) makaroner, penne alt. fusilli
2 pkt bacon
250 g körsbärstomater
1 kruka basilika

SÅS
4 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 msk maizena
2 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 220°.
2. Koka pastan enligt anvisning på paketet, spola kall och lägg i en ugnsform.
3. Koka upp mjölk och crème fraiche, rör ut maizena med lite mjölk och vispa ner i den varma mjölken, sjud sakta under omrörning 3–4 min, vänd ner 1 dl parmesan och smaka av med salt och peppar.
4. Tärna baconet, bryn i het panna 3–4 min och blanda ner med pastan, tomaterna och basilikablad.
5. Täck med såsen och avsluta med resten av den rivna osten och gratinera i ugnen 10 min.
6. Servera gärna med en god sallad.