Pennepasta med köttfärssås och grön bönsallad

2 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

1 zucchini
50 g gul lök (½–1 st)
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
Ca 500 g blandfärs
1 fp passerade tomater (400 g)
½ dl crème fraiche
1 msk buljongpulver
1 ½ msk basilika
1 msk oregano
4 port pennenpasta (ca 350 g)
1 fp sojabönor (250 g)
½ romansallad
½ fp rädisor (ca 62 g)
 
1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.
2. Grovriv 1 zucchini och 50 g gul lök (½–1 st). Smält 1 msk smör i pannan, pressa i 2 vitlöksklyftor, tillsätt 3 msk tomatpuré och löken. Fräs på medelhög värme i 2–3 min. Tillsätt ca 500 g blandfärs och bryn i ytterligare 5 min.
3. Tillsätt zucchinin, 1 fp passerade tomater (400 g), 1 dl vatten, ½ dl crème fraiche, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 1 ½ msk basilika, 1 msk oregano, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i pannan. Puttra i 10–15 min.
4. Koka pennepasta till 4 personer (ca 350 g).
5. Koka upp 1 liter vatten i kastrullen och koka 1 fp sojabönor (250 g) i 2–3 min. Häll av vattnet och lägg bönorna i skålen.
6. Skölj och strimla ½ romansallad och skär ½ fp rädisor (ca 62 g) i kvartar. Blanda med sojabönorna i en skål.
7. Servera pennepastan med köttfärssåsen och bönsalladen.