Pepparkakor

1 portion
Tillagningstid: 1 timme

300 g smör
400 g socker
3 dl sirap, mörk
2 dl kaffegrädde
1 kg vetemjöl
4 msk kanel, mald
4 msk ingefära
4 msk nejlikor
20 g bikarbonat

KRISTYR
1 st äggvita
200 g florsocker
1 tsk ättikssprit

1. Rör ihop rumsvarmt smör med socker, sirap, kaffegrädde, kanel, ingefära, nejlikor, bikarbonat och mjöl.

2. Låt degen vila över natten i kylskåp (helst ett dygn).

3. Nu är det bara att kavla ut degen och låta fantasin flöda. Grädda i ugn 180-200 grader ca 7 minuter tills färgen blivit fin.

4. Låt kakorna kallna på plåten.

5. Vispa sedan alla ingredienser för kristyren med elvisp. Det ska vara fluffigt. Om det rinner, tillsätt mer florsocker. Färga gärna kristyren med karamellfärg.