Hemköps nya reko butik är en helt ny matbutik och en del av vårt hållbara arbete. Här handlar du tryggt förvissad om att varorna är ett bra val för miljön, din hälsa och vår omvärld.

Intill den stora Hemköp Torsplan i Stockholm ligger en lite annorlunda, och väldigt reko matbutik. På 160 kvadratmeter ryms ett omsorgsfullt utvalt sortiment med bland annat ekologiska, Fairtrade-märkta, glutenfria och laktosfria varor. Vi kallar det för en riktigt reko butik.

Vi vill förenkla för de kunder som vill hitta ett noga utvalt sortiment på ett och samma ställe. Det kan vara allt från varor med certifieringar som Fairtrade eller MSC, till ekologiska och vegetariska alternativ.

Inspiration och fika

Butiken är en välkomnande och inspirerande miljö där du kan upptäcka nya produkter, bekväma måltidslösningar och nyttiga alternativ för din fartfyllda vardag. I butiken ryms också ett café som säljer luncher, fräscha mellanmål samt noga utvalt kaffe från Johan & Nyström. Här kan du sticka in huvudet för en kopp rättvisemärkt kaffe, en kallpressad juice eller en nyttig sallad. På den anslutande uteserveringen kan du ta dig en eko-öl eller ett glas ekologiskt vin. Målet är att inspirera dig till en nyttigare livsstil med spännande mat och innovativ matlagning.

Vad vi menar med att något är reko

Hemköp har som mål att bli Sveriges mest hållbara varumärke och arbetet har pågått under många år. Närodlat, glutenfritt, hållbara initiativ och att göra medvetna val som sparar vår planet för framtiden är exempel på vad vi menar när vi säger att något är reko. Att barn har rätt till en trygg uppväxt och att människor lever under drägliga förhållanden på odlingar och vid produktion. Vi menar att det som gör gott smakar godare. Den nya butiken fungerar som ett showroom för det som finns i alla våra butiker, i olika utsträckning. Ett sortiment där allt är utvalt med största omsorg.

Adress och öppettider hittar du här!