Pulled pork med snabbpicklad chiligurka och salsa

 
4 port, 40 min + tid i ugnen
 
PULLED PORK
ca 1 kg fläskkarré utan ben
1 gul lök
2 tomater
1 tsk chiliflakes
salt och peppar
3 msk bbqsås
4 Garant korvbröd
1 romansallad, tvättad

SNABBPICKLAD CHILIGURKA
1 gurka, tunt skivad
½ dl äppelcidervinäger
1 dl socker
2 dl vatten
1 röd chilifrukt, skivad
½ tsk svartpeppar

TOMATSALSA
4 kvisttomater
1 knipplök, skivad
½ gurka. tärnad
1 röd chili, strimlad
1 knippe koriander, strimlad
1 msk olivolja
1 lime
salt och svartpeppar
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 110 grader.
2. Krydda köttet med salt, pepper och chiliflakes.
3. Skiva tomater och lägg i botten av en ugnssäker gryta med lock, lägg köttet på och lägg hackad lök ovanpå.
4. Låt stå i ugn med lock 7-8 timmar. Ta ut köttet och dra isär med två gafflar. Blanda med bbqsås och bränn av i ugn ett par minuter.
5. Blanda samman ingredienserna till inläggningen, lägg i gurkan och låt stå i 1-2 timmar, smaka av med salt och peppar.
6. Blanda samman ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
7. Värm bröden i ugnen 2 min, ta ut och lägg ett salladsblad i varje bröd, skeda i ca 2 msk pulled pork i varje bröd och toppa med salsa och picklad gurka.