Pumpapizza med fetaost och spenat

6–8 små pizzor
Tillagningstid: 1 timme

400 g pumpa (tex butternut)
1 dl mandelmjöl
1 tsk timjan
1 krm salt

SPENATPESTO
75 g spenat
½ kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 dl cashewnötter
saft av ½ citron
1 tsk flytande honung
½ dl olivolja
salt och svartpeppar

TOPPING
50 g spenat
1 tunt skivad rödlök
250 g körsbärstomater i olika färger
150 g fetaost
½ dl rostade pinjenötter

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta pumpan, ta bort kärnor och lägg i en ugnsform. Baka i ugnen 30 minuter och mixa med mandelmjöl, timjan och salt.
2. Bred ut purén i cirklar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 20 minuter, tills ytan är lite knaprig. Ta ut plåten och låt svalna.
3. Spenatpesto: Mixa spenaten med basilika, vitlök, nötter, citronsaft, honung och olja. Salta och peppra.
4. Topping: Toppa pizzabottnen med spenatblad, skivad rödlök, tomater, fetaost, pinjenötter och pesto.