Quesadillas med tomatsalsa, gurka och lime

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

4 vetetortilla
1 gul lök
2 sötpotatisar
1 msk olivolja
1 dl riven prästost
salt och svartpeppar

TOMATSALSA
4 tomater
1 gurka, skalad
1 knippe koriander
1 lime
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och dela lök och sötpotatis i grova bitar.
2. Vänd dem i olja i en ugnsform, salta och peppra. Rosta i ugnen tills potatisen har mjuknat och fått fin gyllenbrun färg, 10–15 min.
3. Mosa potatisen grovt, blanda med riven ost. Fyll tortillan, vik ihop till halvmånar och stek i olivolja
4. Salsa: Tärna tomat, skala och tärna gurkan. Blanda med klippt koriander, pressad lime, olja, salt och peppar.
5. Stek tortillan gyllenbrun i het panna med lite olja. Servera med salsa.