Rödkålsmarmelad

8 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

3 rödlökar
200 g rödkål
3 msk rapsolja
2 msk korinter
½ dl vatten
1 ½ dl vinglögg
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk kryddnejlika, malen
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
1 bit kanel
1 msk honung
1 dl syltsocker
½ dl rårörda lingon

Gör så här:

1. Finstrimla lök och rödkål. Värm oljan i en rymlig gryta och tillsätt lök, kål, korinter, vatten, vin, vinäger, salt, kryddnejlika, timjan, lagerblad samt kanelstång.

2. Rör om hela tiden och koka bort vätskan på medelvärme.

3. Tillsätt honung, socker och lingon och koka ytterligare 5–8 minuter.

4. Smaka av med lite peppar. Låt svalna och fyll en väl rengjord burk med lock. Håller minst två veckor i kylen.