Rådjursgryta med kantareller och rökt sidfläsk

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme

600 g grytbitar av rådjur eller annat viltkött
1 msk vetemjöl
12 små steklökar
150 g rökt sidfläsk i bit
5 dl kantareller
4-5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk krossade enbär
1 msk frysta eller färska lingon
salt och svartpeppar
1 knippe persilja

1. Krydda grytbitarna med salt och peppar, vänd dem i mjölet och bryn i smör runt om. Lägg i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärning och krossade enbär. Sjud sakta ca 1 timme.
2. Tärna sidfläsket, skala lökarna och stek allt tillsammans med kantarellerna. Lägg dem i grytan när köttet har 30 minuter kvar.
3. Avsluta med lingon de sista 5 minuterna. Smaka av med salt och peppar, strimla persiljan och tillsätt den.
4. Servera med kokt potatis eller potatispuré.