Raggmunk med stekt fläsk

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

10 medelstora potatisar
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 tsk salt
smör till stekning
8 skivor rimmat sidfläsk
Rårörda lingon

1. Skala och riv potatisen. Blanda med ägg, vetemjöl och vatten. Smaksätt med lite salt.  
2. Stek fläsket knaprigt, snabbt i riktigt het panna. Ta lite smör eller några droppar olja i pannan så att fläsket inte bränns vid. Håll det varmt.
3. Sänk till måttlig värme. Klicka ut raggmunkssmeten och platta till den lite. Stek i fläskflottet och lite smör tills raggmunkarna blir frasiga i kanten. Vänd försiktigt med bred stekspade och stek på andra sidan. Rör om smeten i skålen emellanåt så att den inte skiktar sig.
4. Servera genast med fläsket och lingon. Rårörda lingon är godast. Vanlig lingonsylt går också, om den inte är för söt.