60 min
Portioner: 4
500 g älgfärs eller nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul lök
1 tsk enbär
2 dl vispgrädde
½ dl ströbröd
rapsolja och smör till stekning
UGNSROSTAD PUMPA:
500 g butternutpumpa
olivolja
salt och peppar
250 g kantareller
1 msk smör
UGNSROSTADE RÖDBETOR:
500g rödbetor, hela med skal
2 msk olivolja
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör ihop färs, ägg, salt och peppar till en slät smet.
3. Skala och riv löken. Finhacka enbären. Blanda ner dem i smeten.
4. Blanda smeten ordentligt och forma den till ca 8 ovala biffar, trä upp på spett.
5. Bryn eller grilla biffarna tills de fått fin färg och låt dem steka klart i ugnen, 5–7 min eller tills köttsaften som sipprar ut är genomskinlig.
6. UGNSROSTAD PUMPA. Sätt ugnen på 230°. Skala och skär pumpan i klyftor. Rippla över olivolja, salta och peppra. Ugnsrosta den i ca 15 min. Stek kantarellerna i smör, smaka av med salt och peppar och lägg upp dem med pumpan.
7. UGNSROSTADE RÖDBETOR: Sätt ugnen på 200°. Skölj rödbetorna väl, lägg dem i en ugnsform och blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta ca 30 min tills de är mjuka.