Asiatisk rotfruktssoppa med skalchips

Vi älskar svinnsmarta knep, som att använda skalen från rotfrukterna och göra chips! Förutom att minska matsvinnet, bidrar skalchipsen till ett bra crunch till den lena soppan.

Cantaloupemelonen som blir över håller några dagar inplastad i kylen. Den är god att äta som den är eller i fruktsallad. 

Är palsternackan eller morötterna lite jordiga kan ni skölja dem först och torka innan ni börjar skala dem och lägga på plåten. 

Rätten är näringsberäknad för två knäckebröd per portion. 

30 min

20 ingredienser


Köpklart recept för totalt

214,17 kr

Asiatisk rotfruktssoppa med skalchips

Rotfruktssoppa

  • 500 g

    palsternacka

  • 500 g

    morot

  • 1 st

    lök

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 msk

    ingefära (torkad)

  • 1.5 tsk

    salt

  • 2 dl

    kokosmjölk

  • 7 dl

    vatten

  • 1.5 msk

    buljongpulver

  • 1 tsk

    sambal

  • 0.5 st

    lime

Skalchips

  • 1 st

    skal från palsternacka

  • 1 st

    skal från morot

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 tsk

    salt

Melonsallad

  • 0.5 st

    cantaloupemelon

  • 0.5 st

    lime

  • 250 g

    knäckebröd

  • 150 g

    färskost örter

Allergiinformation

gluten

Ingredienser

Rotfruktssoppa

  • 500 g

    palsternacka

  • 500 g

    morot

  • 1 st

    lök

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 msk

    ingefära (torkad)

  • 1.5 tsk

    salt

  • 2 dl

    kokosmjölk

  • 7 dl

    vatten

  • 1.5 msk

    buljongpulver

  • 1 tsk

    sambal

  • 0.5 st

    lime

Skalchips

  • 1 st

    skal från palsternacka

  • 1 st

    skal från morot

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 tsk

    salt

Melonsallad

  • 0.5 st

    cantaloupemelon

  • 0.5 st

    lime

  • 250 g

    knäckebröd

  • 150 g

    färskost örter

Allergiinformation

gluten

Gör så här

Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en gryta med lock, ugnsplåt med bakplåtspapper, skål och stavmixer.

Rotfruktssoppa: Skala (SPARA SKALEN) och skär palsternacka och morötter i 1 cm breda bitar. Hacka gul lök. Hetta upp grytan med olivolja och fräs grönsakerna, pressad vitlök, ingefära och salt på medelhög värme i 3 min.

Skalchips: Blanda skalet från palsternackorna och morötterna med olivolja och salt på plåten och rosta i mitten av ugnen i ca 15 min.

Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongpulver, alt. tärning, och sambal oelek i grytan och sjud under lock i 15 min.

Melonsallad: Skala och skär en halv cantaloupemelon i mindre bitar och blanda med skal och saft från en halv lime i skålen.

Forts. soppa: Mixa soppan slät med stavmixer och rör ner saft från en halv lime.

Fördela soppan i 4 skålar och toppa med skalchipsen. Servera soppan med knäckebröd, färskost örter och melonsallad till efterrätt.


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

214,17 kr

Köpklart recept för

214,17 kr