Hemköp

Briochepudding med mörk choklad

Voilá! Dags för fikastund på franska. Här kommer ett magiskt recept på briochepudding eller pain perdu façon anglaise som rätten egentligen heter. Brioche innehåller mer smör och ägg än svenskt bröd och resultatet är ett saftigt bakverk som alla älskar.

50 min

Briochepudding med mörk choklad

Ingredienser

  • 2 msk
    rumsvarmt smör
  • 5 skivor
    brioche
  • 2.5 dl
    standardmjölk
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 0.5 dl
    Cointreau (ej tillgängligt online)
  • 0.5 dl
    strösocker
  • 2 st
    ägg
  • 50 g
    mörk choklad
  • 2 krm
    kanel
  • 1 pk
    vaniljglass till servering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en liten ugnsform. Bred smör på briochen och dela på snedden, i trekanter. Lägg skivorna i formen.

2. Vispa ihop mjölk, grädde, Cointreau, socker och ägg lätt. Häll smeten i formen. Låt stå i tio minuter så att briochen suger upp vätskan.

3. Hacka chokladen grovt och fördela mellan briocheskivorna. Pudra över kanel.

4. Grädda puddingen i nedre delen av ugnen 30–35 minuter. Låt svalna lite och servera ljummen, gärna med vaniljglass.

4 portioner

91,85 kr
Hemköp chat icon