Recept från Hemlagat, Sommar 2019
5 min
Portioner: 4
PICKLADE TOMATER:
400 g cocktailtomater
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 pkt burrata, à 275 g (alt. vanlig mozzarella)
1 msk olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
TILL SERVERING:
surdegsbröd
Blanda ättikssprit, strösocker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja. Baka i mitten av ugnen 10-15 minuter. Ta ut tomaterna och lägg dem i lagen med ev. tomatsaft som runnit ut, ställ kallt i minst ett dygn. Lägg upp burratan på ett fat, ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera tillsammans med tomaterna och ett gott surdegsbröd.