Hemköp

Burrata med picklade sommartomater på rostat surdegsbröd

Recept från Hemlagat, Sommar 2019

5 min

Burrata med picklade sommartomater på rostat surdegsbröd

Portioner: 4

Ingredienser

PICKLADE TOMATER:
400 g cocktailtomater
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 pkt burrata, à 275 g (alt. vanlig mozzarella)
1 msk olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

TILL SERVERING:
surdegsbröd

Gör så här

Blanda ättikssprit, strösocker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja. Baka i mitten av ugnen 10-15 minuter. Ta ut tomaterna och lägg dem i lagen med ev. tomatsaft som runnit ut, ställ kallt i minst ett dygn. Lägg upp burratan på ett fat, ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera tillsammans med tomaterna och ett gott surdegsbröd.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon