Hemköp

Decembersoppa med majs, pumpa och saffran

Snabb middag mitt i veckan eller som en del av en buffé på glöggminglet? Den här ljuvliga soppan gör sig lika bra i små portioner som i stora. 

40 min

Decembersoppa med majs, pumpa och saffran

Ingredienser

  • 1 kg
    pumpa
  • 1 burk
    majs, ca 200g (fryst går utmärkt!)
  • 1 st
    gul lök
  • 100 g
    rotselleri
  • 1 pk
    saffran
  • 3 st
    grönsaksbuljong (1 l totalt)
  • 1 st
    lagerblad
  • 1 dl
    grädde
  • 1 nypa
    chiliflakes
  • 1 nypa
    salt
  • 6 kvistar
    grönkålsblad
  • 4 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 2 dl
    créme fraiche

Gör så här

1. Skala pumpan och skär den, selleri och lök i mindre bitar.
2. Lägg i en kastrull tillsammans med saffran och majs. Ringla över olja och fräs i några minuter. 
3. Häll på buljongen och låt koka på mellanvärme i ca 25 min. 
4. Under tiden rostar du grönkålen. Börja med att dra av bladen från den grova stjälken och lägg ut dem på ett bakplåtspapper. 
5. Rosta sen kålen i ugnen på 175 °C i ca 10 minuter. 
6. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Servera med en klick créme fraiche och den rostade grönkålen. 

6 portioner

191,47 kr
Hemköp chat icon