Grillsäsongen är i full gång och självklart vill vi grilla så mycket vi bara kan, även efterrätt!
Kolla in den här efterrättspizzan med vit choklad, färska hallon och rostade pistaschnötter som du svänger ihop på under en kvart. Du gör din efterrättspizza superenkelt på en pizzasten på grillen och gräddar under lock i 8–10 minuter.
Den vita chokladen brer du på efter 4 minuter, och sedan toppar du med de färska hallonen och de rostade pistaschnötterna som du har hackat.
Skulle du mot förmodan inte vilja grilla, går det förstås finfint att grädda din pizza i ugnen på 200 grader tills den är gyllenbrun.
15 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
215,70 kr
100 g
vit choklad
2 dl
vispgrädde
1 msk
vaniljsocker
1 st
pizzadeg
1 dl
osötat nötsmör gärna pistage
1 ask
hallon
1 påse
rostade & saltade pistaschnötter hackade
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
100 g
vit choklad
2 dl
vispgrädde
1 msk
vaniljsocker
1 st
pizzadeg
1 dl
osötat nötsmör gärna pistage
1 ask
hallon
1 påse
rostade & saltade pistaschnötter hackade
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
1. Lägg en pizzasten i grillen och låt bli ordentligt varm.
2. Grovhacka chokladen. Vispa grädden med vaniljsockret och ställ i kyl.
3. Dra ut pizzadegen med händerna och lägg på ett mjölat bakplåtspapper på en bricka eller plåt. Bred på nötkrämen. Dra försiktigt över pizzan på den varma pizzastenen och grädda under lock ca 8-10 minuter tills fin färg. Strö över chokladen efter 4 minuter.
4. Toppa pizzan med hallon och pistaschnötter. Servera med grädden.
Tips: Grilla din efterrätt! Den här grillade efterrättspizzan gör du snabbt på en pizzasten på grillen, men om du inte kan eller vill grilla så det även jättebra att istället grädda efterrättspizzan i ugn på 200 grader på varm en plåt i ca 10 minuter tills gyllene.
Köpklart recept för totalt
215,70 kr
Köpklart recept för
215,70 kr