Hemköp

Fisktacos med sötpotatisfries

4 portioner 30 min

30 min

Fisktacos med sötpotatisfries

Portioner: 4

Ingredienser

10–12 små mjuka tortillor, gärna majs
400 g torskfilé eller torskrygg
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
3 msk neutral olja till stekning
2 påsar Garant sötpotatisspagetti
1 msk olivolja
½ tsk flingsalt
½ påse Garant strimlad rödkål
1 avokado
2 tomater
2 dl gräddfil
1 kruka koriander
1 lime
1 burk Garant bönröra Amarillo Chili

Gör så här

1. Sätt ugnen på 170°C.

2. Vänd runt sötpotatisen i olivolja och salt. Sprid ut på två plåtar och baka i ugnen i ca 15 minuter. De ska bli krispiga och få lite färg.

3. Skala och skiva avokado, tärna tomater, grovhacka koriandern, klyfta limen och ta fram rödkålen. Lägg allt i olika skålar.

4. Skär fisken i 2x4 cm långa bitar. Salta bitarna, doppa i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i kokosflingor. Värm olja i en stekpanna och stek på medelvärme i några minuter på varje sida, tills fisken är genomstekt.

5. Värm bröden i ugnen och servera tillsammans med fisken, de olika grönsakerna, gräddfil, bönröran och sötpotatisfries.

Tips! Servera med picklade rädisor: Koka upp 1 dl vatten med ½ dl socker och 2 msk vitvinsvinäger. Skiva en näve rädisor tunt och lägg i den ljumma lagen, låt stå och dra i ca 15 minuter innan servering.

Hemköp chat icon