Hemköp

Getostpaj med primörer

En härlig paj gjord med äggstanning, lagrad ost, getost, sparris och morötter.

115 min

Getostpaj med primörer

Ingredienser

  • 100 g
    smör
  • 3 dl
    vetemjöl
  • 1 krm
    salt
  • 1.5 msk
    vatten

FYLLNING

  • 1 knippe
    späda morötter (ca. 4 st)
  • 250 g
    getost
  • 250 g
    sparris

ÄGGSTANNING

  • 3 st
    ägg
  • 1 dl
    matlagningsgrädde
  • 2 dl
    mjölk
  • 1 dl
    lagrad ost
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Hacka smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet, lite i taget och arbeta samman degen. Svep in degen i plastfolie och låt vila 30 minuter i kylen.

2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och låt vila i kyl 30 minuter till. Sätt ugnen på 200°. Täck pajdegen med aluminiumfolie och fyll gärna med ris eller torra bönor så att skalet inte glider ner. Förgrädda pajskalet i ugnen 10–15 minuter.

3. Koka sparris och morötter i lättsaltat vatten 2–3 minuter.

4. Fördela sparris, morötter och getost över pajdegen. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över. Grädda pajen mitt i ugnen 20–30 minuter, eller tills pajen är gyllene och har ”stannat”.

8 portioner

260,20 kr
Hemköp chat icon