En härlig paj gjord med äggstanning, lagrad ost, getost, sparris och morötter.
115 min
FYLLNING
ÄGGSTANNING
1. Hacka smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet, lite i taget och arbeta samman degen. Svep in degen i plastfolie och låt vila 30 minuter i kylen.
2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och låt vila i kyl 30 minuter till. Sätt ugnen på 200°. Täck pajdegen med aluminiumfolie och fyll gärna med ris eller torra bönor så att skalet inte glider ner. Förgrädda pajskalet i ugnen 10–15 minuter.
3. Koka sparris och morötter i lättsaltat vatten 2–3 minuter.
4. Fördela sparris, morötter och getost över pajdegen. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över. Grädda pajen mitt i ugnen 20–30 minuter, eller tills pajen är gyllene och har ”stannat”.
8 portioner