6–8 PORTIONER , CA 1 TIM
60 min
Portioner: 6
3 ½ dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
FYLLNING
250 g färsk grönkål
2 gula lökar, finhackade
1 päron, gärna William
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
200 g getost
1 msk smör
1 tsk sal
1. Blanda snabbt ihop smör och mjöl i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Låt degen ligga i kylskåpet 30 minuter.
2. FYLLNING: Dra bort grönkålsbladen från den grova stjälken och grovhacka bladen. Skala, halvera och skiva löken tunt. Fräs lök och
kål i smör på medelvärme i en stor stekpanna några minuter. Salta och peppra.
3. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i en pajform, nagga den med gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.
4. Skala och skär päronet i klyftor.
5. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk i en bunke. Lägg kålblandningen och päronet i pajskalet. Smula över chévren och häll äggstanningen i formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.