Hemmagjord kebab
Den bästa kebaben gör du själv! Det är den perfekta bjudrätten då alla själv bestämmer storlek, topping och styrka. Här väljer vi kebab på köttbit snarare än på färs eftersom strimlat kött är enklare att tillaga. Nötköttet kan ersättas med motsvarande mängd kyckling, lamm eller fläsk.
Se våra tips på tillbehör för en mäktig kebabbaguette.
60 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
438,40 kr
600 g
högrev eller entrécôte
MARINAD
8 msk
olivolja
8 msk
tomatpuré
4 msk
salt
4 msk
socker
4 msk
paprika
8 tsk
spiskummin
8 tsk
koriander
4 tsk
lökpulver
4 tsk
vitlökspulver
4 tsk
svartpeppar
4 tsk
timjan
4 tsk
chilipulver
4 tsk
rosmarin
2 tsk
gurkmeja
Allergiinformation
gluten
Ingredienser
600 g
högrev eller entrécôte
MARINAD
8 msk
olivolja
8 msk
tomatpuré
4 msk
salt
4 msk
socker
4 msk
paprika
8 tsk
spiskummin
8 tsk
koriander
4 tsk
lökpulver
4 tsk
vitlökspulver
4 tsk
svartpeppar
4 tsk
timjan
4 tsk
chilipulver
4 tsk
rosmarin
2 tsk
gurkmeja
Allergiinformation
gluten
Gör så här
1. Blanda samtliga ingredienser i en stor bunke. Strimla köttbiten tunt, massera in kryddblandningen och låt marinera övertäckt i kylen i minst 30 minuter men gärna över natten.
2. Ta upp de marinerade köttstrimlorna och stek på hög värme till de blivit genomstekta och fått lite färg. Dela brödet och värm i ugn
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
438,40 kr
Köpklart recept för
438,40 kr