Hemköp

Knaprigt citrusbakat sidfläsk

15 min

Knaprigt citrusbakat sidfläsk

Portioner: 6

Ingredienser

1 kg sidfläsk med sval (ej rimmat), Garant
2 tsk svartpeppar, malen
1/2 msk anchochili
1 tsk salt
2 apelsiner, saften från
2 citroner, saften från

Gör så här

1. Skär ränder i svålen tvärs över fläsksidan med ca 5 mm mellanrum. Undvik att skära genom köttet.

2. Blanda kryddor och salt och gnid in köttet. Lägg i en långpanna med svålsidan ner.

3. Pressa apelsin och citron över köttet. Låt köttet ligga med svålsidan i marinaden och ställ kall, gärna till nästa dag (optimalt).

4. Vänd köttet med svålsidan upp och låt vätskan vara kvar. Täck formen med folie. Tillaga i ugn på 200° i ca 30 minuter.

5. Ta av folien och sänk temperaturen till 150°. Stek vidare i ca 1 timme. Fyll på med vatten om formen kokar torr.

6. Höj temperaturen till 225° och sätt på grillelementet de sista minuterna om svålen inte är knaprig.

7. Skär upp i portionsbitar, servera med rostade rotfrukter.

Hemköp chat icon