15 min
Portioner: 6
1 kg sidfläsk med sval (ej rimmat), Garant
2 tsk svartpeppar, malen
1/2 msk anchochili
1 tsk salt
2 apelsiner, saften från
2 citroner, saften från
1. Skär ränder i svålen tvärs över fläsksidan med ca 5 mm mellanrum. Undvik att skära genom köttet.
2. Blanda kryddor och salt och gnid in köttet. Lägg i en långpanna med svålsidan ner.
3. Pressa apelsin och citron över köttet. Låt köttet ligga med svålsidan i marinaden och ställ kall, gärna till nästa dag (optimalt).
4. Vänd köttet med svålsidan upp och låt vätskan vara kvar. Täck formen med folie. Tillaga i ugn på 200° i ca 30 minuter.
5. Ta av folien och sänk temperaturen till 150°. Stek vidare i ca 1 timme. Fyll på med vatten om formen kokar torr.
6. Höj temperaturen till 225° och sätt på grillelementet de sista minuterna om svålen inte är knaprig.
7. Skär upp i portionsbitar, servera med rostade rotfrukter.