Recept från i säsong: december 2013
90 min
SOJASMÖRSKY
PAK CHOY
POTATISFLARN
1. OXFILÉ: Hetta upp en panna med smör och bryn oxfilén ordentligt. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 125° och stek till en innertemperatur på 50–52°.
2. Ta ut och rulla i rostad lök. Vira in köttet i plastfilm och låt vila i 10 minuter. Skiva och servera med tillbehör.
3. Sås: Smält smör i en kastrull tills det börjar bli gyllenbrunt, tillsätt soja och sen hönsbuljong. Koka upp och smak av med salt och nymalen svartpeppar.
4. Sila av och värm på vid servering.
5. PAK CHOY: Hetta upp en panna med lite olja och stek sen pak choyen hastigt, smaka av med fisksås.
6. POTATISFLARN: Sätt ugnen på 200°. Lägg hela vitlökar i en form och rosta i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
7. Pressa vitlöksklyftorna och vispa dem med smör till dubbla volymen. Smaka av med salt och peppar.
8. Rulla ut degen och bred på hälften av vitlökssmöret. Lägg på några timjankvistar. Lägg på ett tunt lager potatis, krydda med salt och peppar och klicka på det resterande smöret samt några timjankvistar. Sätt in i ugnen på 200° i 20 minuter.
4 portioner