40 min
Portioner: 4
600 g lammytterfilé
½ kruka timjan
3 vitlöksklyftor
Flingsalt och svartpeppar
2 msk olivolja
GRÖNSAKSSÅS:
1 röd paprika
½ zucchini
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 tomater
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk vinäger
3 msk grönsaksfond
1 dl vatten
2 dl grädde
Salt och peppar
SALLAD:
1 knippe grön sparris
200 g gröna bönor
70 salladsskott
1 msk vinägrett
1. Sätt ugnen på 110°.
2. Mortla timjan med vitlök, flingsalt, peppar och olivolja. Gnid in på lammet och bryn hastigt i panna ett par minuter.
3. Stek färdigt i ugn tills innertempereraturen är 56°. Ta ut och slå in i folie.
4. Sås: Skär ner grönsakerna i mindre bitar och fräs i olivolja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, vinäger, fond, vatten och grädde.
5. Låt koka tills grönsakerna är mjuka. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
6. Skär upp lammet och servera med sallad.