Hemköp

Marängdessert med passionsfruktskräm, citrus och vispad grädde

Passionsfruktskrämen blir en större sats än vad som behövs till receptet, men den går fint att spara i en burk i kylskåpet och håller minst 1 vecka.

30 min

Marängdessert med passionsfruktskräm, citrus och vispad grädde

Ingredienser

  • 0.5 påse
    maränger
  • 2.5 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    färska blåbär
  • 1 dl
    färska björnbär
  • 2 msk
    pistagenötter, grovt hackade
  • 0.5 kruka
    färsk mynta

PASSIONSFRUKTSKRÄM

  • 5 st
    ägg (2 gulor + 3 hela ägg)
  • 175 g
    smör
  • 2.5 dl
    strösocker
  • 1 st
    citron (ca. 1/2 dl saft från)
  • 10 st
    passionsfrukt (ca. 1,5 dl fruktkött)

MARINERADE CITRUS

  • 0.5 dl
    strösocker
  • 0.5 dl
    vatten
  • 0.5 krm
    vaniljpulver
  • 0.5 st
    citron, saften
  • 1 st
    apelsin
  • 1 st
    röd grapefrukt
  • 1 st
    vit grapefrukt (eller vanlig grapefrukt)

Gör så här

1. Passionsfruktskräm: Vispa äggulor och ägg krämigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sockret under omrörning. Blanda i citronsaft och passionsfruktskött. Vispa i äggblandningen, använd gärna ballongvisp. Sjud under vispning tills blandningen blir tjock och krämig, ca 5 min. Låt svalna och ställ sedan kallt.

2. Marinerad citrus: Koka upp strösocker, vatten och vaniljpulver. Rör tills sockret löst sig, ställ åt sidan och pressa ner saft av 1/2 citron. Låt svalna.

3. Skär bort skalet ifrån citrusfrukterna och skär ut filéer med hjälp av en vass kniv. Vänd runt i sockerlagen.

4. Vispa grädden fast och häll upp den i en plastpåse med tyll.

5. Arrangera maränger, bär, citrus och vispgrädde (spritsa ut i kluttar eller bollar) på en skärbräda eller ett platt fat, gärna i formen av ett påskägg. Ringla över passionsfruktscurden och strö över hackade pistagenötter. Toppa med färsk mynta och servera direkt.

4 portioner

456,59 kr
Hemköp chat icon