Passionsfruktskrämen blir en större sats än vad som behövs till receptet, men den går fint att spara i en burk i kylskåpet och håller minst 1 vecka.
30 min
PASSIONSFRUKTSKRÄM
MARINERADE CITRUS
1. Passionsfruktskräm: Vispa äggulor och ägg krämigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sockret under omrörning. Blanda i citronsaft och passionsfruktskött. Vispa i äggblandningen, använd gärna ballongvisp. Sjud under vispning tills blandningen blir tjock och krämig, ca 5 min. Låt svalna och ställ sedan kallt.
2. Marinerad citrus: Koka upp strösocker, vatten och vaniljpulver. Rör tills sockret löst sig, ställ åt sidan och pressa ner saft av 1/2 citron. Låt svalna.
3. Skär bort skalet ifrån citrusfrukterna och skär ut filéer med hjälp av en vass kniv. Vänd runt i sockerlagen.
4. Vispa grädden fast och häll upp den i en plastpåse med tyll.
5. Arrangera maränger, bär, citrus och vispgrädde (spritsa ut i kluttar eller bollar) på en skärbräda eller ett platt fat, gärna i formen av ett påskägg. Ringla över passionsfruktscurden och strö över hackade pistagenötter. Toppa med färsk mynta och servera direkt.
4 portioner