Marinerad kyckling med rostad majskräm

Perfekt vardagsmat som passar såväl stora som små. När man rostar majsen får den ännu mer smak och tar majskrämen till en ny nivå. Salladen går extremt smidigt att slänga ihop tack vare den färdiga raw slawmixen. 

Det passar utmärkt att grilla kycklingen om vädret tillåter, då får den extra somrig och god smak! 

Är vissa potatisar relativt stora, så halvera dem innan ni lägger dem på plåten. 

30 min

18 ingredienser


Köpklart recept för totalt

238,00 kr

Marinerad kyckling med rostad majskräm

Rostad potatis

  • 900 g

    potatis

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

Majskräm

  • 1 fp

    majs

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 tsk

    vitvinsvinäger

  • 1 tsk

    sambal

Marinerad kyckling

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 msk

    soja

  • 1 krm

    salt

  • 700 g

    kyckling

Sallad

  • 300 g

    kålmix

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 krm

    salt

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

Rostad potatis

  • 900 g

    potatis

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

Majskräm

  • 1 fp

    majs

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 tsk

    vitvinsvinäger

  • 1 tsk

    sambal

Marinerad kyckling

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 msk

    soja

  • 1 krm

    salt

  • 700 g

    kyckling

Sallad

  • 300 g

    kålmix

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 krm

    salt

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, två bunkar, stekpanna, en skål och stavmixer.

Rostad potatis: Blanda potatisen, olivolja och salt i formen och stek i mitten av ugnen i ca 25 min.

Majskräm: Häll av vätskan från majsen. Hetta upp pannan med olivolja och bryn majsen på medelhög värme i 3 min. Tillsätt pressad vitlök och salt och stek i ytterligare 1 min på medelhög värme. Lägg över i bunken.

Marinerad kyckling: Blanda olivolja, kinesisk soja och salt i bunken och vänd ner kycklingminutfilé. Hetta upp pannan och stek kycklingen på medelhög värme i ca 5 min/sida.

Forts. majskräm: Tillsätt lätt crème fraiche, vitvinsvinäger och sambal oelek i bunken och mixa till en slät kräm med stavmixern.

Sallad: Blanda raw slawmix med olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.

Skiva upp kycklingen och servera med potatisen, majskrämen och salladen.


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

238,00 kr

Köpklart recept för

238,00 kr