20 min
Portioner: 4
300 g varmrökt lax
1 liten rödlök
1 blekselleristjälk
1 liten knippa eller ½ kruka bladpersilja
1 msk medelstora kapris
1 ½ dl majonnäs
1 msk färskpressad citronsaft
8 stora formbrödskivor
ca 2 msk smör, rumstempererat
4-8 sallatsblad
2 dl potatischips
2-4 saltgurkor
1. Dela laxen i bitar.
2. Skala och finhacka rödlöken. Ansa och finhacka selleristjälken. Strimla persiljan. Hacka kaprisen.
3. Blanda majonnäs och citronsaft i en bunke. Vänd ner lax, rödlök, selleri, persilja och kapris och blanda ihop med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
4. Rosta bröden och låt svalna. Bred smöret på alla brödskivorna.
5. Lägg ihop brödskivorna med sallatsblad, laxröra och chips emellan. Servera med saltgurka.