Hemköp

Matjessill med fryst äggula & picklad potatis

Härlig minirätt till festbordet! När du fryser äggulan blir den krämig och god utan att rinna.

40 min

Matjessill med fryst äggula & picklad potatis

Ingredienser

  • 6 stycken
    frysta äggulor
  • 0.5 dl
    ättika
  • 1 dl
    socker
  • 500 g
    tärnad färskpotatis
  • 2 dl
    vatten
  • 150 g
    kavring
  • 50 g
    smör
  • 1 burk
    matjessill
  • 1 st
    finhackad rödlök
  • 0.5 kruka
    dill
  • 0.5 kruka
    finskuren gräslök

Gör så här

1. Frys äggulorna på en plåt i några timmar.

2. Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret har löst sig. Tärna färskpotatisen i 1x1 cm och koka i 1 minut, lägg sedan ner potatisen i ättikslagen.

3. Riv kavringen grovt och stek krispig i smör på medelvärme.

4. Varva i portionsglass, kavring, potatis och matjessill. Lägg den frysta äggulan på toppen och låt tina ca 30 minuter. Strössla rödlök, dill och persilja över.

4 portioner

102,37 kr
Hemköp chat icon