Hemköp

Melongazpacho med halstrade kungsräkor

20 min

Melongazpacho med halstrade kungsräkor

Portioner: 4

Ingredienser

GAZPACHO:
200 g mogna kvisttomater
400 g vattenmelon, endast fruktköttet
1 gurka, skalad
1 röd paprika, ta bort kärnhus
2 schalottenlökar, skalade och grovskurna
1 vitlöksklyfta
1 mindre chilifrukt, typ jalapeño
1 msk sherryvinäger
2 msk olivolja
salt och peppar

RÄKOR:
12 kungsräkor, frysta MSC-märkta, skalade
1 msk olivolja
1 citron, rivet skal
1 röd chili, finstrimlad

Gör så här

1. Tina och marinera kungsräkorna i olivolja, citron och chili ca 10 minuter.

2. Mixa samman allt till gazpachon. Smaka av med salt och peppar.

3. Halstra räkorna 1 1/2 minut på varje sida och servera direkt med gazpachon.

Hemköp chat icon