En enkel och god pasta till middagen mitt i veckan! Receptet går snabbt att laga tack vare färdig pastasås och få ingredienser. En hit även bland de yngsta i familjen!
30 min
1. Koka upp vatten med salt i en kastrull.
2. Finstrimla purjolöken. Skala och grovriv palsternackan, rödlöken och morötterna. Hetta upp olivolja i pannan och pressa i vitlöksklyftor och löken. Fräs i ca 2-3 min.
3. Tillsätt purjon, palsternackan och morötterna i pannan och fräs i 4-5 min till. Häll ner pastasåsen och krossade tomater i pannan och låt koka på medelvärme i ca 10 min. Koka sedan pastan vid sidan av pastasåsen.
4. Tillsätt vispgrädde och svarta oliver i pannan och låt sjuda 2-3 min.
5. Hacka persiljan. Blanda sedan den nykokta pastan med tomat- och morotssåsen och riv över mozzarella. Toppa med den hackade persiljan och servera!
Tips! Om det blir mat över håller denna rätt 2-3 dagar i kylen. Pastan och såsen går även bra att frysa.
4 portioner