Hemköp

Mozzarellatoppad pasta med tomat- och morotssås

En enkel och god pasta till middagen mitt i veckan! Receptet går snabbt att laga tack vare färdig pastasås och få ingredienser. En hit även bland de yngsta i familjen!

30 min

Mozzarellatoppad pasta med tomat- och morotssås

Ingredienser

  • 0.5 st
    purjolök
  • 100 g
    palsternacka
  • 1 st
    rödlök
  • 4 st
    morötter
  • 1 msk
    olivolja
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 1 burk
    pastasås primavera
  • 1 fp
    krossade tomater
  • 350 g
    pennepasta
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    svarta oliver
  • 1 knippe
    hackad persilja
  • 1 st
    mozzarella

Gör så här

1. Koka upp vatten med salt i en kastrull.

2. Finstrimla purjolöken. Skala och grovriv palsternackan, rödlöken och morötterna. Hetta upp olivolja i pannan och pressa i vitlöksklyftor och löken. Fräs i ca 2-3 min.

3. Tillsätt purjon, palsternackan och morötterna i pannan och fräs i 4-5 min till. Häll ner pastasåsen och krossade tomater i pannan och låt koka på medelvärme i ca 10 min. Koka sedan pastan vid sidan av pastasåsen.

4. Tillsätt vispgrädde och svarta oliver i pannan och låt sjuda 2-3 min.

5. Hacka persiljan. Blanda sedan den nykokta pastan med tomat- och morotssåsen och riv över mozzarella. Toppa med den hackade persiljan och servera!

Tips! Om det blir mat över håller denna rätt 2-3 dagar i kylen. Pastan och såsen går även bra att frysa.

4 portioner

169,70 kr
Hemköp chat icon