Niçoise-sallad med pocherat ägg

Klart att du ska bjuda in en del av Frankrike till det dignande påskbordet! Vi snackar förstås om en klassisk niçoise-sallad.

Här får du somrigt, soligt och syrligt på en och samma tallrik, och det vill man ju! Imponera på dina gäster genom att servera din niçoise-sallad med ett pocherat ägg och en krämig tonfiskdressing som får smak av majonnäs, oliver, riven vitlök och grovhackade oliver.

Låter det som överkurs att pochera ett ägg? Det är faktiskt enklare än man tror! Ett tips är att hälla en skvätt ättika i vattnet, då håller ägget formen bättre när du sänker ner det i virveln. Glad påsk på er alla!

30 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

265,50 kr

Niçoise-sallad med pocherat ägg
  • 400 g

    små potatisar

  • 150 g

    haricot verts

  • 150 g

    sockerärtor

  • 4 st

    ägg

  • 4 tsk

    ättikssprit

  • 1 burk

    tonfisk

  • 1 dl

    majonnäs

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    vinäger

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1 dl

    svarta oliver

  • 1 dl

    basilika

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Ingredienser

  • 400 g

    små potatisar

  • 150 g

    haricot verts

  • 150 g

    sockerärtor

  • 4 st

    ägg

  • 4 tsk

    ättikssprit

  • 1 burk

    tonfisk

  • 1 dl

    majonnäs

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    vinäger

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1 dl

    svarta oliver

  • 1 dl

    basilika

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Gör så här

1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och halvera. Koka haricot verts i saltat vatten i 3 minuter, låt sugarsnapsen koka med sista 30 sekunderna. Häll av och skölj i kallt vatten. 

2. Koka upp vatten till äggen. Knäck varje ägg i varsin kopp med ½ dl vatten och 1 tsk ättika. Låt stå 5-10 minuter. 

3. Blanda hälften av tonfisken, majonnäs, riven vitlök, vinäger, dijon, 1 krm peppar och 1 krm salt till en slät dressing. Grovhacka oliverna. 

4. Koka upp vatten till äggen i en kastrull. Gör en virvel i vattnet och stjälp försiktigt i ett ägg i taget. Pochera i 3 minuter. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.  

5. Blanda potatis, bönor och sugarsnaps med dressingen. Lägg upp på ett stort fat och toppa med oliver, resten av tonfisken, pocherade ägg och basilika. Strö över flingsalt och peppar. 

Ge påskbordet lite fransk känsla genom att ställa fram en klassisk niçoise-sallad med pocherat ägg (enklare än man tror!) och en krämig tonfiskdressing gjord på majonnäs, oliver, riven vitlök och grovhackade oliver. 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

265,50 kr

Köpklart recept för

265,50 kr