Hemköp

Palak paneer med Grilloumi

Grilloumi är en mild och mjuk grillost med mynta och balanserad sälta. Den är precis som en halloumi men gjord på svensk mjölk från Norrland! Superenkel att använda, steka, grilla eller riva - som i det här receptet på den indiska klassikern Palak paneer.

30 min

Palak paneer med Grilloumi

Ingredienser

  • 3 msk
    olivolja
  • 1 st
    klyftad schalottenlök
  • 2 st
    skivade vitlöksklyftor
  • 2 st
    riven ingefära
  • 2 st
    tärnade tomater
  • 1.5 msk
    garam masala
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • 0.5 dl
    vatten
  • 2.5 dl
    havregrädde
  • 1 st
    grönsaksbuljongtärning
  • 1 fp
    kokta röda linser
  • 70 g
    färsk spenat
  • 400 g
    svensk grilloumi
  • 1 st
    lime (saften från)
  • 4 port
    kokt svart ris

Gör så här

1. Hetta upp hälften av olivoljan i en kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomater, garam masala och gurkmeja 3-4 minuter.

2. Tillsätt vatten, grädde, buljongtärning och kokta linser. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.

3. Tärna grilloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan.

4. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt och limejuice. Servera med ris.

4 portioner

196,91 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon