Hemköp

Pumpaknäck

60 min

Pumpaknäck

Portioner: 6

Ingredienser

1 msk rapsolja
3 dl socker
1 ½ dl rostade, saltade pumpafrön
50 g mörk choklad
1 msk flytande honung

Gör så här

1. Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper och pensla papperet med rapsoljan.

2. Häll sockret i en het liten ”släpplättpanna” eller järnpanna med höga kanter (Ca 20 cm i diameter) och låt stå på medelstark värme tills sockret börjar smälta. Låt sedan sockret smälta under oavbruten omrörning med en matsked, öka värmen när sockret börjar kristalliseras, så att det smälter till ljusbrun karamell. Blanda snabbt i 1 dl av pumpafrön och häll genast massan på papperet och bred ut den. Strö över resten av frön. Låt kallna och stelna. Bryt i bitar.

3. Smält chokladen. Blanda i honungen. Ringla glasyren på bitarna. Låt stelna.

Hemköp chat icon