Rispappersnittar med het laxröra

Letar du efter sommarens godaste laxröra? Här är den! Gjord på färskost, varmrökt lax och några stänk tabasco. Riktigt festlig blir den om du serverar den på krispigt rispapper! Recept från Hemlagat nr. 2 2024. 

20 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

313,79 kr

Rispappersnittar med het laxröra
  • 2 st

    rispapper

  • 1.5 l

    rapsolja

  • 200 g

    varmrökt lax

  • 0.5 st

    liten rödlök

  • 5 droppar

    tabasco

  • 3 msk

    majonnäs

  • 2 msk

    färskost

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

  • 1 msk

    gräslök

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Ingredienser

  • 2 st

    rispapper

  • 1.5 l

    rapsolja

  • 200 g

    varmrökt lax

  • 0.5 st

    liten rödlök

  • 5 droppar

    tabasco

  • 3 msk

    majonnäs

  • 2 msk

    färskost

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

  • 1 msk

    gräslök

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Gör så här

1. Värm oljan i en traktörpanna till 170–180 grader.

2. Lägg i ett rispapper i taget i cirka 1 minut, tills det har ”krusat” ihop sig och stelnat. Ta upp och lägg på hushållspapper.

3. Gör samma sak med det andra. Låt dem svalna.

4. Finhacka löken och blanda alla ingredienser till laxröran.

5. Bryt rispappren i mindre delar.

6. Klicka upp laxröran på de svalnade rispappren precis innan servering.

7. Garnera med finhackad gräslök och servera.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

313,79 kr

Köpklart recept för

313,79 kr