Hemköp

Rödbetsbiff med rostad potatis och dragonkräm

4 PORT, 40 MIN

40 min

Rödbetsbiff med rostad potatis och dragonkräm

Portioner: 4

Ingredienser

5 rödbetor
1 dl ströbröd
2 dl quinoa, kokt
1 ägg
3 msk kapris
1 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor, pressade
1 kg små potatisar
2 msk rapsolja
rucola till servering

DRAGONKRÄM:
0,5 burk vita bönor
100 g naturell färskost
1 msk vitvinsvinäger
1 kruka färsk dragon
salt och peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Skala och riv rödbetorna grovt. Blanda med ströbröd, quinoa, ägg, kapris, senap, vitlök, salt och peppar. Låt stå 10 minuter.

3. Halvera potatisen och blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek tills gyllene.

4. Forma rödbetssmeten till 4 biffar och lägg på en annan plåt. Sätt in dem med potatisen. Stek biffarna i 10 minuter, vänd dem efter halva tiden.

5. DRAGONKRÄM: Mixa alla ingredienser till dragonkrämen och låt stå kallt 10 minuter.

6. Servera biffar, potatis och dragonkräm med lite färsk rucola.

Hemköp chat icon