I påsk åker vi på en smakresa till Mellanöstern! Här har vi en saffransmarinerad kyckling med tahiniyoghurt.
Vi snackar gyllene filéer som badat 15 minuter i en marinad av saffran, fänkål, timjan, koriander, chili och honung. Sedan skjutsar du in kycklingen i ugnen tills den har en innertemperatur på perfekta 72 grader.
Till den saffransmarinerade kycklingen serverar du, förutom en frisk tahiniyoghurt, också en väldigt svårslagen lins-tabbouleh. Här kan du kika i kylskåpet och se vad du har hemma, men goda grejer att ha i är persilja, gurka och mynta. Pricken över i blir en syrlig dressing gjord på olivolja, citronzest och citronjuice.
30 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
476,20 kr
1 tsk
fänkålsfrö
1 pk
saffran
1 tsk
timjan
2 krm
chilipulver
1 krm
korianderfrö malen
2 tsk
honung
3 msk
olivolja
2 dl
matyoghurt
500 g
kycklinglårfile
0.5 dl
tahini
1 st
2 msk finriven citronzest + 3 msk citronjuice
1 fp
kokta linser
0.33 st
gurka
2 dl
persilja
2 dl
mynta
4 st
salladslökar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1 tsk
fänkålsfrö
1 pk
saffran
1 tsk
timjan
2 krm
chilipulver
1 krm
korianderfrö malen
2 tsk
honung
3 msk
olivolja
2 dl
matyoghurt
500 g
kycklinglårfile
0.5 dl
tahini
1 st
2 msk finriven citronzest + 3 msk citronjuice
1 fp
kokta linser
0.33 st
gurka
2 dl
persilja
2 dl
mynta
4 st
salladslökar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mortla fänkålsfrö och blanda med saffran, timjan, chilipulver, korianderfrö, honung, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 msk olivolja och 2 msk matyoghurt. Blanda med kycklingen och låt marinera i 15 minuter.
3. Blanda resten av yoghurten med tahini och 1 krm salt. Ställ åt sidan.
4. Gör en dressing på 2 msk olivolja, citronzest och -juice, ½ tsk salt och 2 krm peppar.
5. Skölj linserna och låt rinna av ordentligt.
6. Skala gurkan och skär i små kuber. Hacka persilja, mynta och salladslök och blanda med linserna och gurkan. Blanda i dressingen i salladen.
7. Baka kycklingen i mitten av ugnen ca 15 minuter till en innertemperatur på 72 grader.
8. Servera kycklingen med lins-tabbouleh och tahiniyoghurt.
Piffa upp påsken med kryddiga smaker från Mellanöstern! En saffransmarinerad kyckling med frisk tahiniyoghurt och en lins-tabbouleh på linser, persilja, gurka och mynta gör jobbet alldeles galant. Glad och god påsk!
Köpklart recept för totalt
476,20 kr
Köpklart recept för
476,20 kr