Saffranskyckling med tahiniyoghurt och lins-tabbouleh

I påsk åker vi på en smakresa till Mellanöstern! Här har vi en saffransmarinerad kyckling med tahiniyoghurt.

Vi snackar gyllene filéer som badat 15 minuter i en marinad av saffran, fänkål, timjan, koriander, chili och honung. Sedan skjutsar du in kycklingen i ugnen tills den har en innertemperatur på perfekta 72 grader.

Till den saffransmarinerade kycklingen serverar du, förutom en frisk tahiniyoghurt, också en väldigt svårslagen lins-tabbouleh. Här kan du kika i kylskåpet och se vad du har hemma, men goda grejer att ha i är persilja, gurka och mynta. Pricken över i blir en syrlig dressing gjord på olivolja, citronzest och citronjuice.

 

30 min

18 ingredienser


Köpklart recept för totalt

476,20 kr

Saffranskyckling med tahiniyoghurt och lins-tabbouleh
  • 1 tsk

    fänkålsfrö

  • 1 pk

    saffran

  • 1 tsk

    timjan

  • 2 krm

    chilipulver

  • 1 krm

    korianderfrö malen

  • 2 tsk

    honung

  • 3 msk

    olivolja

  • 2 dl

    matyoghurt

  • 500 g

    kycklinglårfile

  • 0.5 dl

    tahini

  • 1 st

    2 msk finriven citronzest + 3 msk citronjuice

  • 1 fp

    kokta linser

  • 0.33 st

    gurka

  • 2 dl

    persilja

  • 2 dl

    mynta

  • 4 st

    salladslökar

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 tsk

    fänkålsfrö

  • 1 pk

    saffran

  • 1 tsk

    timjan

  • 2 krm

    chilipulver

  • 1 krm

    korianderfrö malen

  • 2 tsk

    honung

  • 3 msk

    olivolja

  • 2 dl

    matyoghurt

  • 500 g

    kycklinglårfile

  • 0.5 dl

    tahini

  • 1 st

    2 msk finriven citronzest + 3 msk citronjuice

  • 1 fp

    kokta linser

  • 0.33 st

    gurka

  • 2 dl

    persilja

  • 2 dl

    mynta

  • 4 st

    salladslökar

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Mortla fänkålsfrö och blanda med saffran, timjan, chilipulver, korianderfrö, honung, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 msk olivolja och 2 msk matyoghurt. Blanda med kycklingen och låt marinera i 15 minuter. 

3. Blanda resten av yoghurten med tahini och 1 krm salt. Ställ åt sidan. 

4. Gör en dressing på 2 msk olivolja, citronzest och -juice, ½ tsk salt och 2 krm peppar.

5. Skölj linserna och låt rinna av ordentligt.

6. Skala gurkan och skär i små kuber. Hacka persilja, mynta och salladslök och blanda med linserna och gurkan. Blanda i dressingen i salladen. 

7. Baka kycklingen i mitten av ugnen ca 15 minuter till en innertemperatur på 72 grader. 

8. Servera kycklingen med lins-tabbouleh och tahiniyoghurt. 

Piffa upp påsken med kryddiga smaker från Mellanöstern! En saffransmarinerad kyckling med frisk tahiniyoghurt och en lins-tabbouleh på linser, persilja, gurka och mynta gör jobbet alldeles galant. Glad och god påsk! 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

476,20 kr

Köpklart recept för

476,20 kr