Sej med citronstuvad spenat, dill och kokt potatis
En enkel och härlig citronstuvning som vi gör på majsstärkelse istället för vetemjöl. Detta gör det enklare och även glutenfritt!
30 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
397,97 kr
Kokt potatis
900 g
potatis
2 tsk
salt
1 l
vatten
Sej
600 g
sej
1 tsk
salt
20 g
dill
1 st
citron (skalet)
Citronstuvad spenat
2 msk
matolja
1 st
lök
1 st
vitlöksklyfta
0.5 krm
cayennepeppar
1.5 dl
vatten
2 dl
crème fraiche
1 msk
majsstärkelse
1 st
citron (saften)
175 g
babyspenat
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Ingredienser
Kokt potatis
900 g
potatis
2 tsk
salt
1 l
vatten
Sej
600 g
sej
1 tsk
salt
20 g
dill
1 st
citron (skalet)
Citronstuvad spenat
2 msk
matolja
1 st
lök
1 st
vitlöksklyfta
0.5 krm
cayennepeppar
1.5 dl
vatten
2 dl
crème fraiche
1 msk
majsstärkelse
1 st
citron (saften)
175 g
babyspenat
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Gör så här
Koka potatisen.
Sej: Skär fisken i jämnstora bitar ca 3 x 3 cm. Hacka dill och blanda fisken med dill, rivet citronskal och salt i bunken.
Citronstuvad spenat: Hacka lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja. Tillsätt lök, vitlök, cayennepeppar och stek utan att få färg i ca 3 min. Tillsätt vatten, crème fraiche, majsstärkelse, citronsaft och koka upp. Tillsätt sedan spenat, sej och låt koka försiktigt i 5 min under lock.
Servera direkt ut traktörpannan med potatisen vid sidan.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
397,97 kr
Köpklart recept för
397,97 kr