Hemköp

Semla churros style

En spännande spansk tvist på våra klassiska semlor. En oslagbar smakkombination!

90 min

Semla churros style

Ingredienser

  • 2.5 dl
    mjölk
  • 120 g
    smör
  • 1 tsk
    salt
  • 1 msk
    strösocker
  • 0.5 tsk
    stött kardemumma
  • 2.5 dl
    vetemjöl
  • 5 st
    ägg
  • 1 l
    olja till fritering

FYLLNING

  • 200 g
    mandelmassa
  • 3.5 msk
    mjölk
  • 2.5 dl
    vispgrädde
  • 2 msk
    florsocker till dekoration

Gör så här

1. Värm mjölk och smör i en kastrull på medelvärme tills smöret smält. Tillsätt salt, socker och kardemumma och koka upp.

2. Lyft kastrullen av plattan, blanda i mjölet och rör tills degen går ihop. Blanda därefter i äggen ett i taget och ställ degen kallt cirka 1 timme tills degen satt sig.

3. Förse en spritspåse med en bred tyll, ca 1 cm i diameter, eller klipp hål i en plastpåse. Fyll med smeten och spritsa ut rundlar på en lätt oljad och slät skärbräda. Ställ dem i frysen ca 30 minuter eller tills degen känns någorlunda fast.

4. Värm upp frityrolja till 180°. Fritera dina churros någon minut på varje sida tills de är gyllene. Lyft upp dem med en hålslev och låt rinna av på en bädd av hushållspapper.

5. FYLLNING: Riv mandelmassan i en bunke och blanda med mjölken tills du får en bredbar kräm. Vispa grädden och fyll den i en spritspåse. Dela churrosen så att du får små lock. Bred ett lager mandelmassa på botten och spritsa grädden ovanpå. Sätt på locket och pudra med florsocker.

14 portioner

136,75 kr
Hemköp chat icon