Snurriga potatissnittar med crème fraiche och rom

Som små vackra fågelbon blir dessa snittar som serveras toppade med valfri rom och crème fraiche. Perfekt till sommarens buffé eller som tilltugg till något bubbligt. 

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

167,70 kr

Snurriga potatissnittar med crème fraiche och rom
  • 400 g

    potatis

  • 1 st

    ägg

  • 2 msk

    majsmjöl

  • 1 tsk

    salt

  • krm

    peppar

  • 2 msk

    olja och smör att steka i

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 burk

    (80 g) valfri rom

  • 0.5 kruka

    dill

  • 1 st

    citron

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Ingredienser

  • 400 g

    potatis

  • 1 st

    ägg

  • 2 msk

    majsmjöl

  • 1 tsk

    salt

  • krm

    peppar

  • 2 msk

    olja och smör att steka i

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 burk

    (80 g) valfri rom

  • 0.5 kruka

    dill

  • 1 st

    citron

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Gör så här

1. Vispa ihop ägget i en större skål.

2. Svarva potatisen och addera till ägget med mjöl och salt.

3. Blanda runt med händerna så allt fördelas jämnt. Klipp potatisen några gånger så blir den lättare att forma.

4. Värm en stor stekpanna med lika delar neutral olja och smör på medelvärme.

5. Forma 10 st små ”fågelbon” och lägg så många du får plats med i pannan. Platta till.

6. Stek till gyllenbrun på båda sidor och lägg upp på ett fat. Låt svalna något.

7. Dekorera med crème fraiche, rom, dillvippa, flingsalt, citronzest och svartpeppar. Ät genast!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

167,70 kr

Köpklart recept för

167,70 kr