Middag i ugnen, perfekt för trötta vardagar. Här en favoriträtt med sötpotatis och kryddiga korvar som mer eller mindre lagar sig själv, medan du roar dig med annat. Recept från Mathias Dahlgren i samarbete med Hemköp.
30 min
1. Sätt ugnen på 175°C. Skär sötpotatisen i grova bitar, krossa vitlöksklyftorna mot skärbrädan med knivbladets sida.
2. Sprätta upp korvskinnen och plocka ut korvfärsen i bitar. Lägg de tre ingredienserna i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Vänd runt bitarna så att det kommer olja runt om dem. Ställ in formen i ugnen och baka ca 20 min tills sötpotatisen mjuknat och fått lite gyllene färg.
3. Ta ut ur ugnen och riv citronskal och fetaost över, krydda med salt och peppar.
4. Stek äggen på ena sidan i olja i en medelvarm panna. Strö persiljan över både formen med sötpotatis och de stekta äggen, som serveras till.
4 portioner