Klart att en vanlig vardagskväll i Sverige kan ge lite värmande Thailandskänsla! Allt du behöver göra är att laga en thaisoppa på kokosmjölk, och addera härlig hetta från grön curry.
Med krämig kokosmjölk och fräscha ingredienser som ingefära, lime, chili och kryddor är denna thaisoppa allt du behöver en kall höst- eller vintermiddag.
Vi har lagat vår thaisoppa med strimlat kycklinglår, men du kan enkelt skippa kycklingen för vegetarisk thaisoppa, alternativt ersätta kycklingen med räkor eller tofu.
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
316,81 kr
2 msk
olja
300 g
kycklinglårfilé, strimlad
1 st
röd chili, urkärnad och strimlad
1 st
citrongräs, krossat och skivat i 2 cm långa bitar
1 msk
fisksås
1 msk
socker
2 msk
färskriven ingefära
3 st
limeblad
7 dl
hönsbuljong
400 g
kokosmjölk
100 g
champinjoner, skivade
1 st
broccoli i mindre bitar
5 st
salladslökar, strimlade
1 st
lime
1 kruka
koriander
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
2 msk
olja
300 g
kycklinglårfilé, strimlad
1 st
röd chili, urkärnad och strimlad
1 st
citrongräs, krossat och skivat i 2 cm långa bitar
1 msk
fisksås
1 msk
socker
2 msk
färskriven ingefära
3 st
limeblad
7 dl
hönsbuljong
400 g
kokosmjölk
100 g
champinjoner, skivade
1 st
broccoli i mindre bitar
5 st
salladslökar, strimlade
1 st
lime
1 kruka
koriander
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
Tips: Servera thaisoppa förrätt, eller med kokt ris eller kokta nudlar för en mättande och värmande måltid.
Köpklart recept för totalt
316,81 kr
Köpklart recept för
316,81 kr