Hemköp

Vårig äggsallad med grillad sparris, ugnsbakad rödlök, löjrom och brynt hasselnötssmör

Enkla, rena smaker. Vår på en tallrik! Brynta smöret och citronskalet är verkligen pricken över i.

30 min

Vårig äggsallad med grillad sparris, ugnsbakad rödlök, löjrom och brynt hasselnötssmör

Ingredienser

  • 3 st
    rödlökar, skalade och klyftade
  • 8 stycken
    ägg
  • 2 knippe
    sparris
  • 80 g
    regnbågsrom, löjrom eller sikrom
  • 50 g
    smör
  • 0.5 dl
    grovhackade hasselnötter
  • 0.5 st
    citron, rivet skal
  • 1 st
    rosésallad (eller sweet gem sallad)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala lökarna och dela dem i fyra klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Baka i mitten av ugnen tills de blivit gyllene, ca 20-25 minuter.

2. Koka äggen 5-6 minuter eller tills de är fasta men har krämig gula inuti. Låt svalna lite.

3. Ansa bort den nedersta delen på sparrisen, pensla dem med olivolja runt om och grilla dem i omgångar en grillpanna tills de fått färg och mjuknat lite.

4. Smält smöret i en kastrull tillsammans med hasselnötterna och låt puttra på medelvärme tills smöret blivit lite gyllene.

5. Skala äggen och bryt eller dela dem i grova bitar. Arrangera dem tillsammans med rödlök, sparris och rosésallad på ett serveringsfat. Fördela löjrommen över äggen och häll över det brynta smöret. Toppa med rivet citronskal, flingsalt, nymalen svartpeppar mm. Servera direkt.

6 portioner

309,72 kr
Hemköp chat icon