Recept från Garants midsommarguide. Jordgubbar är ett måste på midsommarfirandet - det är sen gammalt! Marinera dem och servera med vispad ricotta smaksatt med olivolja, basilika och balsamvinäger. Mums! Receptet räcker till ca 4-6 portioner.
40 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
203,75 kr
250 g
ricotta
6 blad
basilika
1 msk
honung
4 msk
olivolja (2 msk till jordgubbarna + 2 msk till ricottan)
1 skvätt
balsamvinäger
1 msk
balsamico
1 st
lime, zest
250 g
jordgubbar
1 nypa
salt
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
250 g
ricotta
6 blad
basilika
1 msk
honung
4 msk
olivolja (2 msk till jordgubbarna + 2 msk till ricottan)
1 skvätt
balsamvinäger
1 msk
balsamico
1 st
lime, zest
250 g
jordgubbar
1 nypa
salt
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Dela jordgubbar i skivor.
Blanda ihop 2 msk olivolja och 1 msk balsamico. Riv över skal från en lime och smaka av med salt. Lägg ner jordgubbarna och låt marinera i minst 30 minuter.
Dela basilika i mindre bitar. Mixa ihop tillsammans med ricotta, honung, 2 msk olivolja, salt och en skvätt balsamvinäger.
Lägg ut de skivade jordgubbarna på ett fat och bred ut ricottan ovanpå. Servera som ett enkelt tilltugg eller med en brödbit att doppa i krämen.
Köpklart recept för totalt
203,75 kr
Köpklart recept för
203,75 kr